Hoe je succes behaalt met goede content

Hoe je succes behaalt met goede content

Content speelt een cruciale rol in het online succes van jouw bedrijf. Het creëren van effectieve content kan een flinke uitdaging zijn voor (online) marketeers. Goede content helpt je niet alleen om je doelgroep te informeren, inspireren of vermaken, maar kan ook leiden tot conversies, zoals aankopen. In deze blog gaan we dieper in op wat goede content precies is en hoe je ervoor zorgt dat jouw boodschap resoneert bij jouw doelgroep.

Wat maakt content goed?

Goede content is een relatief begrip, omdat het sterk afhankelijk is van je doelgroep en je bedrijfsidentiteit. De stijl en toon van je teksten kunnen variëren, afhankelijk van je bedrijf. Wat voor een lokaal familiebedrijf werkt, kan heel anders zijn dan wat een corporate juridische dienstverlener nodig heeft. Om te bepalen wat goede content voor jouw bedrijf is, moet je weten wie je wilt bereiken en welke toon daarbij past. Door een heldere contentstrategie te ontwikkelen, zorg je voor herkenbaarheid en consistentie in je communicatie. Goede content is de inhoud die je doelgroep daadwerkelijk wil lezen en draagt bij aan het behalen van jouw bedrijfsdoelen.

Hoe creëer je goede content?

Effectieve content zorgt voor langdurige verbinding met je doelgroep en wekt vertrouwen. Let bij het creëren van content op de volgende aspecten:

  • Maak content uniek met een herkenbare schrijfstijl.
  • Deel je eigen expertise en ervaring.
  • Begrijp je doelgroep en geef antwoord op hun vragen.
  • Houd je teksten kort en to-the-point.
  • Schrijf met enthousiasme en maak je content persoonlijk.
  • Voeg visuele elementen zoals afbeeldingen en video’s toe om je boodschap te versterken.

Waar moet goede content aan voldoen?

Om content effectief te laten zijn, moet het aan een aantal voorwaarden voldoen. Kies eerst een relevant onderwerp en bepaal het doel van je content, zoals informeren of amuseren. Vervolgens is het cruciaal om de juiste invalshoek te kiezen. Content kan op verschillende manieren worden geschreven, bijvoorbeeld:

  • Persoonlijke content: Vertel vanuit eigen ervaring om een emotionele connectie te maken.
  • Probleemgerichte content: Benoem een probleem dat je doelgroep ervaart en bied vervolgens een oplossing.
  • Deskundige content: Laat zien dat je een expert bent door je kennis en kunde te delen. Reviews kunnen hier een extra dimensie aan geven.
  • Commerciële content: Schrijf vanuit een salesperspectief, waarbij je kunt kiezen voor een directe of subtielere benadering. Zorg voor een goede balans tussen beide.

Goede content zet je doelgroep aan tot actie, zoals een aankoop of inschrijving, en draagt direct bij aan het behalen van je zakelijke doelen.

Waarom is goede content belangrijk?

Goede, actuele content is essentieel om op te vallen tussen de vele teksten die online te vinden zijn. Door te weten in welke fase van de customer journey je doelgroep zich bevindt, kun je content schrijven die past bij hun intenties. Bijvoorbeeld, tijdens de oriëntatiefase schrijf je overtuigende content die enthousiasmeert en vertrouwen wekt.

Content die aansluit bij de wensen van je doelgroep vergroot de kans op binding met je merk en kan leiden tot herhaalaankopen. Het is belangrijk om te benadrukken hoe je met je product of dienst je klant helpt en wat zij van jou kunnen verwachten. Dit verhoogt zowel vertrouwen als waardering voor je merk.

Voorbeelden van bedrijven met sterke contentstrategieën

  1. ANWB: Deze organisatie heeft een betrouwbaar imago opgebouwd door hoogwaardige content te delen over reizen, verkeer en voertuigen. Ze onderscheiden duidelijk hun websitecontent (informatief) van hun social media content (inspirerend), en spreken zo effectief verschillende doelgroepen aan.
  2. Albert Heijn: De supermarktgigant biedt niet alleen producten, maar ook uitgebreide recepten en kookinspiratie via hun website en Allerhande. Met receptvideo’s en gedetailleerde instructies versterken ze hun merkimago en creëren ze een toegevoegde waarde voor hun klanten.
  3. Heineken: Deze bierbrouwer blinkt uit in het persoonlijk maken van content, bijvoorbeeld met de MyHeineken-app. Hier kunnen klanten via een code op hun flesje een video bekijken van het brouwproces, waardoor een interactieve merkervaring ontstaat.

5 tips voor het schrijven van goede content

  1. Gebruik de juiste tone-of-voice: Zorg dat je schrijfstijl past bij de identiteit van je bedrijf én aansluit bij je doelgroep.
  2. Bepaal het doel van je content: Wil je informeren, inspireren of overtuigen? Schrijf met het beoogde doel in gedachten om je boodschap helder over te brengen.
  3. Bouw je teksten gestructureerd op: Begin met een pakkende inleiding, neem de lezer mee in je verhaal en eindig met een duidelijke call-to-action.
  4. Verspreid je content via meerdere kanalen: Deel je content via de juiste kanalen om zoveel mogelijk mensen binnen je doelgroep te bereiken.
  5. Maak je tekst overzichtelijk: Gebruik korte alinea’s, tussenkopjes, opsommingen en visuele elementen om je content scanbaar en aantrekkelijk te maken.

Goede content helpt niet alleen om je online aanwezigheid te versterken, maar ook om vertrouwen en loyaliteit bij je klanten op te bouwen. Door slim in te spelen op de behoeften en vragen van je doelgroep, kun je met je content daadwerkelijk het verschil maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *